Ajuntament de Figaró-Montmany

Escut Ajuntament de Figaró-Montmany

IDIOMES:

  • MIDA DEL TEXT      

Ajuntament - Seu Electrònica

HABITATGE

Informació sobre hipoteques. Impagaments hipotecaris i impagaments de lloguer

Degut a la situació econòmica actual moltes famílies s’han vist afectades econòmicament per la falta de llocs de treball i es veuen amb la impossibilitat de fer front als pagaments de la hipoteca o bé del lloguer del seu habitatge principal i algunes d’elles poden patir desnonaments, embargament del sou o del subsidi i acumular deutes de per vida..


Per accedir en aquest servei s’ha de demanar cita prèvia. 


Recomanacions:


Si ja has rebut la notificació judicial, anar el més aviat possible a Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) als jutjats de Granollers per tal de poder tenir acompanyament jurídic. C/Josep Umbert 124, planta -1, al fons a la dreta (telèfon 938606407) de dilluns a divendres de 9,15 a 10h i de 13h a 14h, en cas de tenir la notificació judicial no cal demanar cita prèvia i t’atenen al moment.


Si creus que pots tenir problemes per pagar la hipoteca o ja els tens i et vols informar amb gent que està amb la teva mateixa situació, la Plataforma d’afectats per la hipoteca tenen reunió tots els dilluns a les 19,30h al centre Cívic Jaume Oller (c/Mare de Déu de Montserrat, 47). pahgranollers@gmail.com.Actuacions:


L’ajuntament davant d’aquesta situació d’emergència està prenent les següents mesures:


1. Aprovar un manifest per a què el govern central aprovi la dació en pagament, és a dir, la possibilitat que l’hipotecat s’alliberi del seu deute entregant l’immoble hipotecat. Oferir un servei personalitzat per fer el seguiment i assessorament per pal·liar aquestes situacions.


2. Coordinació amb els serveis socials per detectar els casos més greus.


3. Coordinació amb d’altres entitats que donen suport a aquestes famílies i estan treballant per tal de millorar les condicions de préstecs a l’habitatge i processos de desnonament o bé poden donar una via de sortida en aquestes situacions.

4. Coordinació amb diferents serveis de la Generalitat per tal d’agilitzar els tràmits i l’accés de les persones amb menys recursos.

  • Ajuts d’emergència: La Generalitat dóna ajuts de fins a 6 mesos pel pagament de quotes impagades d’hipoteca o lloguers, sempre que hi hagi la possibilitat de seguir amb el pagament.
  • Ofideute. Servei d’informació i assessorament adreçat a les famílies amb dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris i que es troben, per aquesta causa, en risc de perdre el seu habitatge principal. Informa les famílies sobre les conseqüències dels impagaments de les quotes hipotecàries i les responsabilitats davant d’un possible inici de procediment judicial d’execució hipotecàri. Intercedeix per la família amb dificultats de pagament davant l’entitat financera creditora per tal de renegociar un nou acord pel retorn del préstec hipotecari que faci viable el pagament i li permeti seguir residint en l’habitatge, o la resolució no onerosa del contracte.
  • SOJ: Servei d’orientació Jurídica de la Generalitat de Catalunya. És un servei públic i gratuït d'atenció personalitzada subvencionat pel Departament de Justícia. Proporciona un primer consell orientador a qualsevol ciutadà que s'hi adreci i informa sobre la possibilitat d'acudir als tribunals o de recórrer a les vies alternatives de resolució de conflictes, però no redacta cap document ni tramita cap assumpte.

Interessats en el servei:

 

- Persones que ja han deixat de pagar la hipoteca o el lloguer.

- Persones que preveuen que tindran problemes per poder pagar la hipoteca o el lloguer.

- Persones que ja han rebut la notificació judicial per impagaments

- Persones que estan en procés de desnonament i/o d’embargament.


Informació relacionada

Documents
Enllaços

Ajuntament de Figaró–Montmany
Carretera de Ribes, 42-44
08590 Figaró-Montmany
Telèfon 637 281 633

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona