Ajuntament de Figaró-Montmany

Escut Ajuntament de Figaró-Montmany

IDIOMES:

  • MIDA DEL TEXT      

Actualitat

22/10/2018

Palmarès ForadCamp 2018

  • Foradcamp

    Foradcamp


Enguany la Mostra ha tingut una Secció Oficial d'alt nivell composta per 15 curtmetratges de no ficció, provinents d'11 països. Ahir al vespre es va concloure el segon dia de projeccions amb l'entrega de premis al Nou Casino del Figaró-Montmany.

Mercedes Álvarez, Sara Xiol i Raül Ruizhan atorgat el Premi del Jurat al Millor Documental, dotat amb 300 €, al curt Zirdzin, hallo! (Hello, Horse!)”, de Laila Pakalnina. El Jurat l’ha guardonat “per l'original mirada de la directora, que fa descobrir una lectura nova del paisatge, amb la intermediació dels elements creats per l'home, que s'interposen entre l'espectador i la naturalesa. Una visió molt suggeridora amb un gran treball de planificació i muntatge. En resum, una obra minimalista i alhora molt expressiva.
Menció especial del Jurat a "Cucli", de Xavier Marrades,perquè, a partir d'una història petita d'un personatge que es fa molt proper, i la seva entranyable relació amb un ocell, ens ofereix la seva visió particular sobre temes universals com el dol, la mort, el sentit de la vida, i l'acceptació dels aspectes positius i negatius de l'existència. Demostra amor pels protagonistes sense caure en l'excés melodramàtic”.
ElPremi Festhome de Distribució, consistent en bonus per a la distribució internacional del curt, l'atorga INDOC a“Ligne noire”, de Mark Olexa i Francesca Scalisi“per la consistència narrativa, per l’arriscada fotografia, per l’acurat treball de so i, sobre tot, per retratar d’una manera clara i condensada, amb un pla seqüencia memorable, un conflicte profund en la relació dels éssers-humans amb la natura”.
La Menció Associació Cultural de Granollers, ha estat per “Two ºC-New York City”, de Maxime Contour, "pel seu treball de fotografia, enquadrament, color i muntatge, que aporta una mirada original sobre Nova York."
Al ForadCamp Lounge 2018, els assistents al ForadCamp 2018 han pogut conversar directament amb els directors Xavier Marrades (“Cucli”), Maxime Contour (“Two ºC-New York City”), i amb Javier Sulé, assistent de producció de la pel·lícula “La flor de la lengua de vaca”.

La Mostra de Cinema també ha comptat amb la realització del Taller "Paisatge amb figura: Com filmar un personatge dins d'un entorn natural", amb el director Ricardo Íscar, que ha culminat amb una sessió pràctica en la segona jornada d'ahir, rodant a l'entorn del Figaró-Montmany i finalitzant amb un visionat del material gravat a posteriori.
 
Dins del ForadCamp Off hem projectat la pel·lícula islandesa Rams, de Grímur Hákonarson que ha commogut al públic amb la relació entre els germans Gummi i Kiddi i el seu vincle amb l'entorn i els moltons. La posterior tertúlia amb Astrid Helgadóttir, en representació del Consulat General d'Islàndia a Barcelona, va repassar el fort suport que dóna l'estat a la cultura en aquest país a diferents trets de la societat islandesa.
 
A més del Vermut Cinèfil, les activitats paral·leles s'han completat ambl'excursió “Roques, lletres i paisatge” per l’Espai d’Interès Natural dels Cingles de Bertí guiada per Aprèn Serveis Ambientals. Una activitat amb una molt bona assistència amb una climatologia favorable en aquesta Mostra.
La Mostra de Cinema amb la Natura ForadCamp està organitzada per l’Ajuntament del Figaró-Montmany i coordinada per l’Associació Indoc.


Comentaris

No hi han comentaris.

Ajuntament de Figaró–Montmany
Carretera de Ribes, 42-44
08590 Figaró-Montmany
Telèfon 637 281 633

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona