Ajuntament de Figaró-Montmany

Escut Ajuntament de Figaró-Montmany

IDIOMES:

  • MIDA DEL TEXT      

Actualitat

19/11/2018

Finalitza la senyalització de la ruta geològica

  • Ruta geològica

    Ruta geològica

  • Ruta geològica

El projecte d’establir la senyalització de la ruta geològica ja és una realitat a Figaró-Montmany. Aquesta idea es va plantejar amb l’objectiu d’ampliar l’interès turístic i de poder aprofitar la situació geogràfica privilegiada del municipi. Per aquest motiu, amb la col·laboració de l’empresa de senyalització Equiro; l’empresa Aprèn, encarregada de la redacció dels continguts de la ruta, i l'oficina tècnica de turisme de la Diputació de Barcelona, a més de l'assessorament de Josep Maria Gudayol, enginyer geòleg del municipi, i l’ajuda del professor universitari Francesc Sàbat, del Departament de Geodinàmica i Geofísica de la Universitat de Barcelona, es van dissenyar els senyals i es van situar per tot l'itinerari.


Figaró-Montmany és una zona freqüentada amb assiduïtat cada any per alumnes de primer grau de les facultats geològiques, a més d’altres escoles i instituts, així com altres tipus de turistes com els esportistes o visitants de tota mena. Per a tots ells, d’aquesta manera, seguint tota la senyalització que s’ha disposat pels diferents punts estratègics, resultarà més fàcil observar la geologia de la zona, a més de gaudir de la informació que atorguen els panells que s’han col·locat.


Aquesta ruta suposa un major aprofitament del patrimoni natural del que disposa el poble, que té un 97% de la superfície com a zona protegida i compta amb unes característiques ideals per poder estudiar la geologia. Això és conseqüència de l’orografia del riu Congost i els afluents, que permeten l’aparició dels estrats geològics.


Comentaris

No hi han comentaris.

Ajuntament de Figaró–Montmany
Carretera de Ribes, 42-44
08590 Figaró-Montmany
Telèfon 637 281 633

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona