Ajuntament de Figaró-Montmany

Escut Ajuntament de Figaró-Montmany

IDIOMES:

  • MIDA DEL TEXT      

Actualitat

10/04/2017

Actes d'incivisme al riu congost.

  • Brutícia Riu congost

    Brutícia Riu congost

  • Brutícia llera congost

El riu Congost continua acumulant deixalles. Aquesta setmana, després dels aiguats dels últims dies, s’ha detectat una gran quantitat de plàstics, mitjana aproximada de 10 plàstics i/o deixalles per metre de riu. Si tenim en compte que entre Aiguafreda i la Garriga el Congost fa 17.700 metres, podem afirmar que hi ha aproximadament 177.000 plàstics i/o deixalles.

Aquesta xifra dóna una idea de la quantitat d’actes incívics: compreses, tampons i tovalloletes que es llencen pel vàter, bosses i llaunes que es llencen als carrers i marges i que quant plou són arrossegats pel riu.

En els darrers temps, el riu ha guanyat ús social especialment els caps de setmana i és quan s’han generalitzat actes incívics que tenen la seva màxima expressió en l’abocament de deixalles de tot tipus a la llera: des de plàstic fins a llaunes, ampolles i restes de menjar; ocasionalment també s’hi poden trobar residus potencialment molt perillosos per al riu, com són els productes químics.

És per això que des de l’Ajuntament és demana que es prengui consciència de la importància de conservar la qualitat ambiental del riu Congost, tant pel que fa a la seva llera com a les seves aigües i a la flora i la fauna de ribera.


Comentaris

No hi han comentaris.

Ajuntament de Figaró–Montmany
Carretera de Ribes, 42-44
08590 Figaró-Montmany
Telèfon 938 429 111

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona