Ajuntament de Figaró-Montmany

Escut Ajuntament de Figaró-Montmany

IDIOMES:

  • MIDA DEL TEXT      

Actualitat

19/06/2018

El Consell de Poble debat sobre el model turístic de Figaró-Montmany

  • Consell de poble

    Consell de poble


En el marc de la redacció del Pla de Desenvolupament Turístic de Figaró – Montmany, impulsat per l’Ajuntament i l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, el passat 16 de juny es va celebrar el consell de poble per decidir com hauria de ser el model turístic del municipi.


La sessió va comptar amb la participació de més de 20  persones i va començar amb una presentació de quins són els objectius que es persegueixen amb aquest Pla, una de les accions previstes en el Pla d’Acció Municipal 2016-2019.


  • Preservar els recursos naturals i culturals, que són la base del desenvolupament turístic municipal.
  • Definir, posicionar i consolidar una imatge pròpia com a destinació turística, coherent amb el que vol ser com a poble.
  • Posar en valor els recursos naturals i culturals en forma de productes i experiències turístiques competitives i sostenibles.

A continuació es va presentar una síntesi del què s’ha realitzat fins el moment i d’un primer DAFO estructurat en 4 apartats, que van ser la base de les 4 taules de treball de debat per les quals van anar passant els assistents: recursos turístics i accessibilitat, oferta de serveis turístics, comunicació i promoció del municipi i organització tècnica i treball en xarxa.


En general, els participants van valorar molt positivament el patrimoni natural, la ruta geològica i literària de Montmany, els edificis modernistes, els esdeveniments esportius, les festes locals, les bones comunicacions i el distintiu Reserva de la Biosfera com a elements diferenciadors del municipi; però també van posar de manifest la necessitat de potenciar-los i promocionar-los a partir de la creació de productes turístics sostenibles amb la implicació activa de l’Ajuntament, els empresaris i els residents i la coordinació amb els municipis veïns.


També es va fer palès el desequilibri a nivell de gestió i promoció entre la banda del Montseny i la dels Cingles de Bertí, així com l’interès a augmentar les places d’allotjament, valorant sobretot la rehabilitació d’edificis d’interès arquitectònic per a l’ús hoteler,  la instal·lació d’un càmping en cas de trobar algun lloc adient o preferentment d’un pàrquing d’autocaravanes, sempre tenint en compte factors com el seu impacte visual i la limitació existent pel que fa al subministrament d’aigua sobretot a l’estiu.


Les propostes ciutadanes es tindran en compte per establir els escenaris de futur i elaborar l’última part del Pla, que inclou les accions a desenvolupar per implantar un turisme responsable, sostenible i respectuós amb el medi ambient i la població local, basat en el lema de que els “els millors llocs per viure, són els millors llocs per ser visitats”.
Comentaris

No hi han comentaris.

Ajuntament de Figaró–Montmany
Carretera de Ribes, 42-44
08590 Figaró-Montmany
Telèfon 637 281 633

Amb la col·laboració de:

Logo Diputació Barcelona